VADAS SERTÉSBŐL

Adag
4 adag
Elkészítés nehézségi szintje
egyszerű
Elkészítési idő
80 perc
Hozzávalók
1 kg sertéslapocka vagy -comb (dió része)
4-5 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kis szelet karalábé
kis szelet zeller
só, néhány szem feketebors
2 babérlevél
1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
2 dl tejföl must
Elkészítés

A húst szeletekre vágom és felteszem főni, mint a húslevest, lehabozom és bezöldségezem, teszek bele babérlevelet, sót. Amikor megfőtt, kiveszem a húst, a zöldségeket botmixerrel összeturmixolom.

A cukrot karamellizálom, beleöntök egy kis meleg levet, majd a zöldségpépet, összeforralom, ízesítem citrommal, mustárral, utána behabarom tejföllel elkevert ételkeményítővel (vagy liszttel).

A zsemlegombóchoz szokásos módon nokedlit keverek, amibe beleteszem a pirított zsemlekockákat és egy kis olajban megpárolt vöröshagymát, szórok bele egy kis petrezselymet, és forró vízben kifőzöm a kanállal szaggatott gombócokat.

    Kategória