Tárkonyos nyúlleves

Adag
2 adag
Elkészítés nehézségi szintje
átlagos
Elkészítési idő
75 perc
Hozzávalók
1 db nyúl csontos része (gerinc, hát, első comb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
néhány rózsa brokkoli
3 db krumpli
1 dl mirelit zöldborsó
2 ek 12%-os tejföl
1 ek ecetes tárkony
só bors
1 tk házi ételízesítő
3 szelet szárított vargánya
1 db paradicsom
1 fej hagyma
1 késhegynyi kurkuma
2 csipet őrölt csili
1 ek rozsliszt
1 ek olaj
1 tk vaj
Elkészítés
  1. A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
  2. Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Utána rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük, majd ízesítjük a csilipaprikával és a kurkumával. Összekeverjük, és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe.
  3. A krumplit felkockázzuk és beletesszük. Amikor majdnem készre főtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.
  4. Elkészítjük a habarást: a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merőkanál levest. Lezárjuk a lángot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Összekeverjük, ha szükség utánaízesítünk. Citromkarikával tálaljuk.
Kategória