Felhívás Baranya megyei hivatásos vadászoknak

 

 

Tisztelt Hivatásos Vadász Kolléga!

 

Megyénk vadászkutyás élete lehet akár példaértékű is szerte az országban. Ennek egyik alapfeltétele a jó kutya és a hozzáértő vezető. Az elmúlt években a Vizslások és a vérebesek sorra hozták a sikereket, a vadászkutyások megyénk büszkeségei. Annak reményében, hogy ez továbbra is fennmaradjon, rendszeresen indítjuk a vérebes és vizslás tanfolyamokat. 

De ez esetben megpróbálunk még egy kicsit hozzátenni és segíteni azon fiatal hivatásos vadászoknak, akik a szakmájuk mellett elhivatottságot éreznek egy jó és hűséges vadásztárs kiképzésére:

Dr. Visegrády Zoltán, az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete Etikai Bizottságának elnöke több sikeres versenyen is túl van Avar nevű drótszőrű németvizslájával. A kutya a közelmúltban egy szintén jó pedigréjű szukát fedezett, ebből az alomból egy kutya visszakerül a kan tulajdonosához. 

Dr. Visegrády Zoltán úgy döntött, hogy a kiskutyát ingyen és bérmentve felajánlja egy olyan Baranya megyei hivatásos vadásznak, aki elhivatottságot érez a vadászkutya tanítására és nevelésére. 

Aki úgy gondolja a Baranya megyei hivatásos vadászok közül, hogy egy ún. mindenes vizsla nagyvad és apróvad szempontjából egyaránt minden vadászterületen szinte nélkülözhetetlen társ, jelentkezzen az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete Kinológiai Szakbizottságánál! (Tel.: 06 72 332 354, e-mail: [email protected])

A kölyök sorsáról, valamint arról, hogy ki lehet felelős gazdája, a megyei Kinológiai Szakbizottság és Dr. Visegrády Zoltán dönt és azok az érvek, hogy milyen körülmények közé kerül, valamint milyen motivációval bír a leendő gazdája. A kiskutyát kb. 10 hét múlva lehet elválasztani és elvinni, a vadászkamara várja a jelentkező kollégákat és a kutya további előmeneteléről folyamatosan tájékoztatjuk a szakembereket.

Avar és Alma (a szülőpár)

 

 

Agyaki Gábor

elnök 

OMVK Baranya megyei Területi Szervezete,

szakbizottsági tag (megyei kinológus) 

OMVK Kinológiai Szakbizottság

 

Dr. Visegrády Zoltán

elnök 

OMVK Baranya megyei Területi Szervezete Etikai Bizottság 

 

Radó Zoltán

hivatásos vadász alelnök 

OMVK Baranya megyei Területi Szervezete