Dúvadhét Baranyában- 2020

Esemény időpontja
Esemény helyszíne

Baranya
Magyarország

Felhívás a Baranya megyei Vadászatra jogosultak részére

Az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az egész megyére kiterjedő dúvad vadászatot szervez 2020. február 29. (szombat) és március 7. (szombat) között. A tervek szerint a „dúvad hét” február 29-én indulna, amikor a jelentkező vadászatra jogosultak, egy időben, dúvad hajtást tartanának vadászterületükön. A következő héten, a holdállás kedvező hatását kihasználva, egész héten folyna az egyéni vadászat, majd a hétvégén március 7-én (szombat) ismét társas vadászaton gyérítenék a dúvadat. Március 8-án (vasárnap), közös megyei dúvad terítéket szervez a bizottság, melynek helyszíne Martonfa, a vadászház előtti tér.

A dúvad gyérítés jelentőségére tekintettel a korábbi évekhez hasonlóan a megyei vadászati szervezetek, gazdálkodók jutalmat ajánlottak fel a legtöbb dúvadat elejtő társaságnak, valamint különdíjat a legeredményesebb vadásznak. A tervezett terítékre fektethető minden lőhető dúvad, de a „versenybe” csak a róka, és az aranysakál számít bele.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tervezett társas vadászatokat az illetékes hatóságoknak be kell jelenteni.

A „Dúvad Hétre” az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni 2020. február 21-ig, telefonon, vagy e-mailen:

Telefonszám: 06 72 332-354

E-mail cím: [email protected]

Jelentkezéseket kizárólag vadászatra jogosultaktól várunk!

A Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság nevében kérjük a minél nagyobb számban történő részvételt és a mielőbbi visszajelzést!